Golf Academy & BODYSWING - PGA Turkka Stenlund

Golfvalmennusta ammattilaisen opissa HUOM! UUDET sivut > www.bodyswing.fi

Kokemuksia valmennuksesta

Golf Academyn kysely oppilaille
Miten olet kokenut 2018-2019 talvivalmennuksen?

Mikä on yksittäinen paras muistosi harjoituksista?

Selkeä tehtävä uutta asiaa opetellessa ja siinä nopeasti onnistuminen.
– PETRI LEKSIS

Golf tuntui kuin uudelta lajilta. Osumat ja lyönti kaikkinensa parani välittömästi. Motivaatio kohosi treenaamiseen (olen aina ollut laiska harjoittelemaan). Ennen kurssia minulla oli kaksi vaihtoehtoa, saada lyöntiin tolkkua ja löytää motivaatio harjoitteluun tai lopettaa laji kokonaan. Ensimmäisen Turkan valmennuksen jälkeen päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon. 
– HELI SALOMAA

Aito kehittymisen tunne, kun voit soveltaa nopeastikin vasta opittua asiaa!
– ANTTI OKSANEN

Ymmärtäessäni ensimmäisen kerran  mistä lyönnissä on kyse. Pallon lähti liikkeeseen uudella tavalla ja osuma tuntui käsissä mahtavalta.
– SONJA HÄMÄLÄINEN

Miltä harjoitteet tuntuivat? Koetko niistä olleen hyötyä ja oletko pystynyt tekemään niitä itsenäisesti?


Harjoitteet ovat olleet selkeitä, oikeisiin asioihin keskittyviä ja ehdottomasti swingin kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta olennaisia. Niistä on ollut iso hyöty sekä oppimisen, että golflyönnin mekaniikan ymmärtämisen kannalta. Ohjeiden selkeys on mahdollistanut tehokkaamman itsenäisen harjoittelun kuin aikaisemmin. 
– SONJA HÄMÄLÄINEN

On edetty loogisesti ja perustellusti lantiosta käsiin. Ilman muuta hyödyllisiä, haasteena on kaikken osa-alueiden integrointi samaan suoritukseen.
– ANTTI OKSANEN

Kyllä, ehdottomasti on ollut hyötyä. Ajatus harjoitteista on selkeä ja osa isompaa kokonaisuutta. Syödään norsu paloina eikä yhtenä suupalana 🙂
– PETRI LEKSIS

Harjoitteet tukivat hyvin bodyswingin oppimistani. Koin saavani todella yksilöllistä opetusta ja juuri minulle räätälöityjä harjoitteita, välillä pienin palasin,kun ei aina oikein kulkenut.  Lopulta kuitenkin swingi alkoi näyttää  kokonaiselta ja jopa aidolta vartalo-swingiltä.
Olen nyt itsenäisissä treeneissä oppinut paremmin analysoimaan virheitäni ja jopa korjaamaan niitä.
– HELI SALOMAA

Oletko mielestäsi sisäistänyt mitä poisoppiminen tarkoittaa, sekä kropalle että mielellesi

Olen, mutta se on työlästä. Vanhat virheet palaavat herkästi…
– ANTTI OKSANEN

Mielestäni kyllä. Käytännössä se tarkoittaa minulle kovaa keskittymistä uuden asian hallitsemiseksi. Muuten lipsuu äkkiä takaisin. Vaatii uskoa ja luottoa uuden asian tarkoituksen mukaisuudesta. Harjoite kun on kuitenkin vain osa kokonaisuutta, oppimisen vaihe.
– PETRI LEKSIS

Kyllä olen, vaikka toteuttaminen vaatiikin työtä ja matkalla vasta ollaan.
– SONJA HÄMÄLÄINEN

Kyllä, vaikka vaikeaa on välillä ollut päästä pois vanhoista maneereista. Äkkiä jos keskittyminen herpaantuu, sieltä ne vanhat käsillä lyönnit, koukut ja repäisyt taas ilmestyvät kummittelemaan… Mutta nyt tiedän heti mistä kiikastaa, kiitos Turkan oppien.
– HELI SALOMAA

Muita kommentteja?

Koen että kysymyksiin saa selkeän vastauksen ja pidän harjoittelun tavoitteellisuudesta.
– SONJA HÄMÄLÄINEN

Treenit sopivat minulle täydellisesti. Parasta golf-opetusta, mihin olen osallistunut ja niitä on ollut historiassa monia ja monenlaisia.
– HELI SALOMAA

Mitä olet mieltä Turkan opetusmetodeista?


Turkka opettaa ymmärrettävästi ja yksilöllisesti ja kannustaen  silloinkin, kun oppilaalla ”paha päivä”. Turkka on myös henkisen valmennuksen taitaja.  Golf on kuitenkin aika pitkälle myös päästä kiinni. Ainakin minulla.
– HELI SALOMAA

Opetus on selkeää ja tavoitteellista ja keskittyy oppimisen kannalta olennaisiin seikkoihin. Uudet asiat annostellaan sopivan kokoisesti, eikä tule liikaa uutta kerralla, jolloin omatoiminen harjoittelu on mahdollista selkeitä oppeja toteuttaen. Myös kertauksen määrä on sopiva ja auttaa uuden sisäistämistä ja vanhasta poisoppimista. Opetus on myös riittävän yksilöllisistä ja runsas videoiden käyttö auttaa omien kehityskohtien ymmärtämisessä.
– SONJA HÄMÄLÄINEN

Hyvältä tuntuu ja ohjeistus on ollut selkeää. Havainnollistaminen esimerkillä ja isomman kokonaisuuden palastelu on toiminut. 
– PETRI LEKSIS

Metodi on ollut minulle juuri oikea, koska käytännössä koko liikesuoritus on pitänyt rakentaa uudelleen.
– ANTTI OKSANEN

Suosittelisitko Turkkaa opettajana ystävillesi? Pystytkö perustelemaan lyhyesti?

Ehdottomasti suosittelen. Opetusmetodi sopii varmasti hyvin kaikenlaisille golffareille taustasta ja lähtötasosta riippumatta.
– SONJA HÄMÄLÄINEN

Ilman muuta. En ole törmännyt missään näin kokonaisvaltaiseen lyöntiharjoitteluun, joka mahdollistaa syvällekin juurtuneiden virheiden korjaamisen.
– ANTTI OKSANEN

Ehdottomasti kyllä.
Kurssin alku ja keskustelut tavoitteista oli hoidettu hyvin. Tarve täytyy lähteä yksilöstä syvältä sisältä, koska muutos voi olla muuten liian suuri ja uskon loppuessa kesken, ei  lopputulos palvele ketään. 
– PETRI LEKSIS

Ehdottomasti ja niin on tullut jo tehtyäkin. Turkka opettaa perusteellisesti oikeaoppisen golf- lyönnin -body swingin, eikä korjaa oppilaiden virheitä uusilla virheillä ja pienellä näpertelyllä. Kaikille uusille golffareille suosittelen ehdottomasti Turkan kursseja, joilla opitaan lyönti heti alusta oikein! Säästyy näin monelta ”tuskalta” jatkossa.
– HELI SALOMAA

Mikä on henkilökohtainen tavoitteesi pelissä tulevana kesänä, pientä tai suurta? Koetko olevasi valmis tavoitettasi varten?

Tavoitteena pelata parempaa golfia kuin koskaan.Tarkempia ja toistettavampia lyöntejä ja sitä kautta myös parempaa tulosta. Ja nauttia pelistä, tottakai. Se on kuitenkin pääasia.
– HELI SALOMAA

Tavoitteena oli päästä takaisin kiinni koko peliin usean vuoden tauon jälkeen. Peli-ilo on taas löytynyt ja nyt voi aidosti lähteä parantamaan suoritusta ja sitä kautta tasoitustakin. Se vaatii kuitenkin vielä paljon harjoitusta alle…
– ANTTI OKSANEN

Vakiinnuttaa peli tasaiselle suoritustasolle, eli vähentää eroa hyvien ja huonojen kierrosten välillä (ei yhtään yli 90 lyönnin kierrosta). Koen saaneeni valmennuksesta hyviä eväitä tavoitteen saavuttamiseen.  
– SONJA HÄMÄLÄINEN

 

Muita palautteita:

Golf Academyssä on valmennettu mittava määrä sekä innokaita golfin harrastajia että lukuisia protason pelaajia.

Palautetta valmennuksessa olleilta:

”Turkka Stendlund on golfin rautainen ammattilainen, jonka perusteellisessa opissa taidot hioutuvat ihan väkisinkin paremmiksi.”

”Pidin kovasti Turkan valmennuksesta. Swingini kehittyi huomattavasti.”

”Suosittelen Golf Academyn kursseja muillekin. Lähdin hakemaan lyöntitekniikkaan varmuutta ja pallon lentoon pituutta. Kyllä kehityin, peukku pystyyn!”

”Turkka valmentaa hauskasti. Puhetta piisaa. Ei jää epäselvyyttä, että mitä pitäisi tehdä.”

 

%d bloggaajaa tykkää tästä: