Golf Academy & BODYSWING - PGA Turkka Stenlund

Golfvalmennusta ammattilaisen opissa HUOM! UUDET sivut > www.bodyswing.fi

Golf Academy

Opetus keskittyy pelaajan taitoihin

Golf Academyn opetuksen lähtökohtana on aina pelaaja, ei peli. Opetuksen tavoitteet kartoitetaan pelaajan iän, päämäärien, fyysisten vahvuuksien sekä mahdollisten rajoitteiden mukaisiksi.

Golftekniikan perusasiat ovat kuitenkin samat kaikille – niin aloittelijoille kuin edistyneillekin. Kun perustekniikka on kunnossa, kehittymismahdollisuudet ovat rajattomat.

Oikeat liikkeet avainasemassa

Perus- eli alkeisopetuksessa tärkeintä on oppia lyöntiliikkeet. Hutejakin tulee, mutta siitä ei pidä olla huolissaan. Ensin opetellaan oikeat liikeradat ja tekeminen, sitä kautta ja harjoittelun avulla osuma löytyy.

Tavoitteemme Golfin aloittaville peruskurssilaisille:

  1. Innostaa itsensä kehittämiseen
  2. Antaa selkeä teoreettinen tietous siitä, mitä golfswingissä tapahtuu. Kehon asennot, käsien ja jalkojen liikkeet, liikkumisjärjestys, tempo ja rytmi sekä mailan liikerata ja osuma-asennot, kulmat ja kulkusuunnat.
  3. Poistaa virheellisiä mielikuvia golflyönnistä. Antaa ymmärrystä siitä, että golf lajina on jännittävä ja erittäin monipuolinen mailapeli, jota pelataan luonnossa. Golf on myös urheilua, jossa voi olla tavoitteena moniakin eri tasoja. Lisäksi golfpelin ikiaikaiset perinteet, arvot golfetiketin sisäistäminen kasvattaa persoonaa usein myönteiseen suuntaan.
  4. Kertoa ja näyttää oppilaalle heti alusta pitäen mistä asioista ja tekijöistä hyvä golfswing muodostuu. Asioita näytetään, kerrotaan miten, miksi ja milloin. Oppilasta ohjataan monissa tehtävissä kädestä pitäen. Tämä kaikki tehdään suurella pieteetillä, kunnes ollaan varmoja siitä, että oppilas on ymmärtänyt ja tuntenut miten keho, ja kehon osat työskentelevät suorituksen eri vaiheissa. Asioiden teoreettinen esittäminen pitää olla niin selkeää ja heti käytäntöön sovellettavaa, että oppilas pystyy sisäistämään mm. syy- ja seuraussuhteet.
  5. Antaa oppilaalle selkeitä ja tehokkaita tehtäviä. Niin että ne motivoivat oppilasta jatkamaan kohti toivottua tulosta. Opetuksessa tulee kannustaa omalla esimerkillä estetiikkaan ja perinteiseen klassiseen lajityyliin, sekä opettaa kunnioitusta lajin vanhoihin arvoihin ja lajietiketin vaalimiseen. Antaa oppilaalle tekniikka-/ lajianalyysien pohjalta tietoa kehon ja mailan liikkumisesta suorituksen eri vaiheissa.
  6. Kannustaa oppilasta itsensä jatkuvaan kehittämiseen.

Opetusfilosofia

”Ajatteluni pitää sisällään otteita koulukunnan maailmankuvasta ja oppijärjestelmästä. Tavoitteenani on järjestelmällisyys ja asioiden perinpohjainen ymmärtäminen. Kokemukseni urheilulajeista, joita olen harrastanut ja myös valmentanut on muokannut näkemystäni opettamisesta ja valmentamisesta. Omat loistavat kilpaurheiluvalmentajani ja mentorini valmentajan uralla ovat myös muokanneet ajatteluani ja toimintaani niihin toimintamalleihin, joita toteutan.”

Turkka Stenlund

golf-academy-logo

%d bloggaajaa tykkää tästä: