” Emme opeta sinulle golfia, vaan opetamme sinua pelaamaan parempaa golfia!


Swingin vakiinnuttaminen ja pelaamisen kehittyminen ovat  yleisimmät toiveet golfareilla. Toiveena on saada osumavarmuutta, suoria ja pitkiä lyöntejä sekä rento, sujuva swing. Oman pelin saattaminen uudelle tasolle vaatii kuitenkin swingitekniikalta tiettyjen periaatteiden, lainalaisuuksien – ja perusteiden toteutumista.

Älä huolestu! Nämä periaatteet, perusteet ja lainalaisuudet eivät ole sitä kuuluisaa rakettitiedettä. Tavoitteesi eivät ole laisinkaan niin vaikeita kun  miltä ne  ehkä kuullostavat ja näyttävät. Pikemminkin hyvä, tehokas ja toimiva swing on hyvin yksinkertainen, hyvän heittoliikkeen syy-seuraussuhde. Pienen hidasteen uuden oppimiselle voi tuottaa vanhan tekotavan ja erillaisten mielikuvien muuttaminen, mutta sekin asia ohittuu kurssillamme melko kivuttomasti henkilökohtaisella valmennuksella ja  tietenkin omalla, ahkeralla ja keskittyneellä harjoittelulla.

Harjoitteet ovat olleet selkeitä, oikeisiin asioihin keskittyviä ja ehdottomasti swingin kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta olennaisia. Niistä on ollut iso hyöty sekä oppimisen, että golflyönnin mekaniikan ymmärtämisen kannalta. Ohjeiden selkeys on mahdollistanut tehokkaamman itsenäisen harjoittelun.SONJA HÄMÄLÄINEN

Linkistä voit lukea lisää bodyswing opetuksessa olleiden oppilaiden kommetteja :https://proturkka.com/kokemuksia-valmennuksesta/

Bodyswing kiteytettynä

Golfin lajitekniikka – Bodyswing!

Kurssilla tulet oppimaan- ja ymmärtämään golfin lajitekniikan, Bodyswingin keskeisimmät ydinkohdat, suorituksen periaatteen ja periaatteet, sekä osuman ja mailanliikkeen lainalaisuudet. Opit, miten voimantuotto ja liikkeen ohjaus mailaan tehdään vartalonkierroilla, ranne-/ kyynärkulmalla ja päästetyllä-/ vapautetulla mailalla ja suorilla käsivarsilla! Opit miten osumapaine palloon tehdään ja opit myös mailan luonnollisen päästön kaarevalle swingradalle. Swingisi alkaa toimimaan vakaammin, rennommin ja tehokkaammin!  

MUUTAMAN HARJOITTEEN PÄÄSSÄ ERINOMAINEN SWING

1. Sidotut kädet/ hanskat kainalossa 2. Kyynärpää taskuun, tasku kiertyy 3. Hartiat kiertyy – maila kiertyy pystykierto 4. Tukijalka lukkoon- suoliluu ylös 5. Oikea polvi, oikea lonkka eteen- vauhtia lantion kiertoon 6. Mailasuojus- painetta palloon. 7. Pumppaus, ponnistus- pituutta lyöntiin. 8. Kyynärpää johtaa. 9. Vasemman käden rysty. 10. Osuma asennosta läpi. 11. Tikkari suussa. 12. Oikean jalan kengän numero. 13. Alakäden päästö. 14. Chiken wing.

Harjoittelun ja oppimisen metodi: Aluksi keskitytään oikeoppiseen vartalon toimintaan swingissä. Kun pääliike, lyhyestä 1/2 backswingistä kierto osumaan ja saattokiertoon lyöntiradalla on opittu, harjoitellaan käsivarsien, ranteiden ja mailan vapauttamista-/ päästöä osumaan ja saattoon. Vasta sen jälkeen harjoitteluun lisätään mukaan tehostamispainotukset, kuten pidemmälle kierretty Backswingin lataus- / viritys, nopeampi lantionkierto ja tehokkaampi painonsiirto. Tällä, ” tyvestä latvaan ” harjoittelun kehittely menetelmällä ja tarkkanäköisellä, henkilökohtaisella  valmennuksella olemme saaneet aikaan huikeaa, henkilökohtaista kehitystä.

Selkeät mielikuvat ja tarkka tietoisuus lajitekniikasta.

Ennen käytännön harjoituksia sinulle  esitetään, kerrotaan- ja mallinäytetään hyvin tarkasti ja ymmärrettävästi mistä asioista ja toiminnosta täydellinen Bodyswing tekniikka oikein muodostuu. Opit miltä toiminnat tuntuvat ja miksi- ja miten asiat tehdään. Oikeanlaiset mielikuvat ovat keskeisessä roolissa kun opetellaan uutta ja poisopitaan vanhaa!

Bodyswing tekniikka harjoittelua!

Kurssilla läpikäydään- ja opetellaan Bodyswing tekniikan suoritusperiaatetta- ja keskeisiä tekniikan ydinkohtia. Opitaan vartalonkierrot, oikein suoritettu ja tehokas Backswing ja downswing. Opit myös oikeaoppisen lantionkierron ja painonsiirron, sekä mailan vapauttamisen osumaan ja saattoon. Osumapaineen muodostamisen, kuten myös tärkeimmän, käsivarsien, ranteiden- ja kyynärkulmien toiminnan ennen osumaa, osumassa ja saattokierrossa.

Tämän lisäksi opit itsellesi tärkeimmät poisoppimisen – ja uuden liikkeen kehitysharjoitteet ja koet harjottelun etenemisen. Bodyswing tekniikkaa harjoitellaan aluksi lyhyillä raudoilla ja lopuksi Driverilla.

Videokuvaus opetuksen apuna! 
 Opetuksessa käytetään videokuvausta ja otetaan kuvia, joten näet heti sekä puutteesi että kehittymisesi! Saat klipit itsellesi jatkuvan kehittymisen tueksi.

Seuraavat kurssit: La 7.9. Klo 10-13. ( 3 tuntia/ 49€. Su 8.9. Klo 10-14 ( 4 tuntia/ 69€ )

  • Kurssin kesto: la 7.9 / 3 tuntia, su 8.9 / 4 tuntia
  • Hinta: 49€ / 3 tunnin kurssi. Hinta: 69€ / 4 tunnin kurssi.
  • Kurssikoko pieni, max. 5 pelaajaa, siksi että saisit riittävästi henkilökohtaista opetusta.

Ilmoittautuminen: proturkka@gmail.com, tai p. 041 7265860

Myös yksityisvalmennusta 5 kerran ( 1-1,5h ) opetuspaketti 200€
ja 3 kerran opetuspaketti: 145€

Lue lisää yksityisvalmennuksesta

Tervetuloa kohti parempaa tekniikkaa!

Valmennuksesta vastaa kokenut PGA Pro Turkka Stenlund. Turkka on meritoitunut erityisesti Bodyswing kursseistaan ja toiminnastaan Single valmennusryhmien valmentajana. Golfin ammattivalmennuksen PGA Pro-/ Gvt vuodesta -91, lisäksi Turkka on toiminut urheiluvalmentajana, liikuntakasvatus upseerina, liikunnanopettajana, golfliiton aluekouluttajana- seuravalmentajat ja urheilulukion golfvalmentajana. Eri urheiluopistojen Golfkoulujen perustajana ja useiden isojen golfseurojen Head Prona. Tällä hetkellä Meri- Teijo golfin valmennuksen vastaavana, Golf Academyn omistajana ja Mega rangen golfopettajana.

Tarkempaa tietoa valmentajasta / CV

Kannattaa katsoa myös harjoitteet ja tehtävät joita tulemme kurssilla opettelemaan – ja läpikäymään. Sieltä löytyy myös lukuisia fyysisiä tukitreenejä. YouTube kanavallani. Kanavalta löytyy lisäksi tietoa Swingteoriasta, perusteista, periaatteista ja ymmärrettävä esitys kineettisestä liikeketjusta swingissä.