Kukapa meistä golfareista ei haluaisi hallita hyvän swingitekniikan. Tekniikan, joka olisi vakaa, tarkka ja mahdollistaisi pitkät, pienellä hajonnalla olevat pallon lennot. Että swingi olisi kokonaisvaltainen, sujuva, rento ja koko vartalolla suoritettu kokonaisuus.

Useimmat pelaajat, jotka ovat aloittaneet golfharrastuksen aikuisiässä, ovat opetelleet nk. käsiswingin. Swingin, jossa voimantuotto- ja mailanpään nopeus tuotetaan pääosin käsillä ja hartioilla. Käsiswing voi olla parhaimmillaan suoritusvarma ja tarkkakin, mutta usein, varsinkin paineen alla hyvin epävarma ja virhealtis. Lentopituudet, osumapuhtaudet ja hajonnat vaihtelevat päiväkohtaisesti suuresti.

Tämä harjoitekurssi on suunnattu pelaajille, jotka aidosti haluavat muuttaa tekniikkaansa paremmaksi. Kestävästi!

Harjoitteet ovat olleet selkeitä, oikeisiin asioihin keskittyviä ja ehdottomasti swingin kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta olennaisia. Niistä on ollut iso hyöty sekä oppimisen, että golflyönnin mekaniikan ymmärtämisen kannalta. Ohjeiden selkeys on mahdollistanut tehokkaamman itsenäisen harjoittelun.

SONJA HÄMÄLÄINEN

Jos olet pelannut käsiswingiä, ehkä jo vuosiakin, tiettyihin kehonosiin on muodostuneet liikemallit, hermotus ja ” lihasmuisti ” Tämä tiedostamaton ”muistijälki” on myös aivoissamme, joka ” käskyttää ” lihaksiamme toimimaan tietyllä tavalla.

Bodyswing, kilpapelaajien käyttämä oikea lajitekniikka on ylivoimaisesti käsiswingiä parempi monista syistä. Käsiswingin tekotavassa yleisin puute, verrattuna bodyswingiin on liian vähäinen vartalonkierto. Alkaen jo taaksekierron puutteellisesta virityksestä, vääristä asemista ja asennoista, joista on seurauksena olematonta osumaan kiertoa. Tämä taas johtaa puutteelliseen painonsiirtoon -/ ja käsivarsien koukistumiseen, ranteiden vippaamiseen, osumaan kauhomiseen. Palloa pelataan ylöspäin, joka on virhe raudoilla, paineet puuttuvat, tulee hajontoja, epäpuhtaita osumia ym. Loputon noidankehä on valmis, eikä ole ihme jos edistystä ei tapahdu.

Nämä piintyneet virhesuoritukset ja karkeat puutteet eivät korjaannu pois katselemalla tai kuuntelemalla. Ei grippiä, asentoa tai pallon paikkaa säätämällä. Eikä sillä, että korjataan väkisin vain seurauksia mm. käsikoukkua. Tälläinen korjaus voi toimia pienen hetken.., mutta se koukku palaa varmasti viimeistään pelitilanteessa. Siksi pitää korjata pohjimmaista syytä, miksi käsi menee koukkuu, miksi ranne vippaa…

Hyvän tekniikan perusta on hyvä vartalon KIERTO. Tehokas ja oikein suoritettu Backswing – taaksekierto, viritys ja tätä kautta myös tehokas osumaan kierto.Tätä perustaa tulemme opettelemaan kurssilla. Harjoitepankista
YouTube kanavaltani löytyy lukuisia hartioiden ja jalkojen -/ lantion toimintaa parantavia ja tehostavia harjoitteita ja harjoituksia. Pankista löytyy myös poisoppimiseen liittyviä harjoitteita, mm. saattoharjoitukset, ranne- kuyynärkulma, käsien kiertoharjoitteet, olkapää, hartiaharjoitteet ym..


Jotta poisoppiminen – ja uuden oppiminen tapahtuisi varmuudella, todellisesti ja pysyvästi, jotta saataisiin uutta hermotusta, lihashallintaa ja aivoista poistettua vanhan liikkeen mielikuva, on vanha sopimaton liike poisharjoiteltava HARJOITTEILLA, OSATEHTÄVILLÄ, pienillä hitailla, keskittyneillä suorituksilla.

Linkistä voit lukea lisää single valmennuksessa olleiden oppilaiden kommetteja :https://proturkka.com/kokemuksia-valmennuksesta/

Tämän POISOPPIMISEN METODIN, joka on edellytys hyvälle oppimiselle, tulen myös opettamaan kurssilla

Loppukiteytys:

Jos olet pelannut pitkään käsiswingiä ja haluat muuttaa sen hyväksi Bodyswingiksi – se ei onnistu ilman virheen poisharjoittelua!

Poisharjoittelu ei onnistu ilman oikeita harjoitteita.

Poisharjoittelu on tehtävä oikealla metodilla! (Hidas vauhti, keskity liikkeeseen, kuivaharjoitukset, videokuvaus, peiliharjoitukset, lyhyet lyönnit, ym, ym..)

Vanhasta poisoppiminen ja tilalle uuden oppiminen vaatii tarpeeksi toistoja. PALJON toistoja! Toistoja, joita voit turvallisin mielin harjoitella itsenäisesti kurssin jälkeen

KURSSIIN KUULUU:

  • Uuden oppimisen – ja vanhan poisopettelun METODI.
  • VALMENNUS ( paljon henkilökohtaista )
  • HARJOITE VIDEOKLIPPEJÄ
  • VIDEOANALYYSIT

Hinnat ja Aikautaulut

Hinta: 75€
Kurssin kesto: 3 tuntia

Kurssipäivät: Tiistai 9.7. Klo 12-15. Keskiviikko 10.7. Klo 12-15. Torstai 11.7. Klo 12-15. Sunnuntai 14.7. Klo 10- 13.

Varaa paikkasi valmennukseen:

Turkka Stenlund
proturkka(at)gmail.com,
P. +358 41 726 5860

Myös yksityisopetusta 60€ tunti. 2hlöä 65€ tunti.
5 kerran yksityisopetuspaketti 200€.

Tervetuloa kursseille!

Katso YouTube kanavaltani harjoitteet ja tehtävät joita tulemme kurssilla opettelemaan ja läpikäymään. Sieltä löydät myös lukuisia fyysisiä tukitreenejä. Kanavalta löytyy lisäksi tietoa Swingteoriasta, perusteista, periaatteista ja ymmärrettävä esitys kineettisestä liikeketjusta swingissä.

youtube

Harjoite esimerkkejä:

Golf Pro, ammattigolfvalmentaja ja urheiluvalmentaja Turkka Stenlund on jäsen Suomen PGA ry:ssä vuodesta – 90. Hänellä on kokemusta golfvalmentajana lähes 30 vuotta.

Turkka on toiminut useissa isoissa  golfseuroissa päävalmentajana, Head Prona, sekä ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä golfliiton aluevalmennustoimintaa- seuravalmentajakoulutusta. Hän on  toiminut valmentajana ja golfkoulujen perustajana useassa urheiluopistossa. Hänen valmennettavia ovat olleet juniorigolfareiden lisäksi kaiken muunkin ikäisiä golfareita harrastetasolta ammattilaisiin. Tällä hetkellä Turkka toimii Meri- Teijo golfin opetuksen ja valmennuksen vastaavana, Golf Academy Turkka Stenlund, sekä klubi Prona.

Pohjoismaissa toimimisen lisäksi Turkka on vetänyt lukuisia pelivalmennusleirejä Etelä-Euroopan lomakohteissa kymmenkunta vuotta. Turkka on syventynyt erityisesti swingin rakentamisprosessiin, kehittelyharjoitteisiin ja erilaisiin opetusmetodeihin.

Tarkempaa tietoa valmentajasta / CV