Kukapa meistä golfareista ei haluaisi hallita hyvän swingitekniikan. Tekniikan, joka olisi vakaa, tarkka ja mahdollistaisi pitkät, pienellä hajonnalla olevat pallon lennot. Että swingi olisi kokonaisvaltainen, sujuva, rennon tehokas ja koko vartalolla suoritettu kokonaisuus.

Swingin vakiinnuttaminen ja pelaamisen kehittyminen ovat  yleisimmät toiveet golfareilla. Oman pelin saattaminen uudelle tasolle vaatii kuitenkin swingitekniikalta tiettyjen periaatteiden, lainalaisuuksien – ja perusteiden toteutumista. Älä huolestu! Nämä periaatteet, perusteet ja lainalaisuudet eivät ole sitä kuuluisaa rakettitiedettä. Tavoitteesi eivät ole laisinkaan niin vaikeita kun  miltä ne  ehkä kuullostavat ja näyttävät. Pikemminkin hyvä, tehokas ja toimiva swing on hyvin yksinkertainen, hyvän heittoliikkeen syy-seuraussuhde.

Useimmat pelaajat, jotka ovat aloittaneet golfharrastuksen aikuisiässä, ovat opetelleet nk. käsiswingin. Swingin, jossa voimantuotto- ja mailanpään nopeus tuotetaan pääosin käsillä ja hartioilla. Käsiswing voi olla parhaimmillaan suoritusvarma ja tarkkakin, mutta usein, varsinkin paineen alla hyvin epävarma ja virhealtis. Lentopituudet, osumapuhtaudet ja hajonnat vaihtelevat päiväkohtaisesti suuresti. Kuten hyvin ymmärrämme tämänkaltainen toiminta ei tuloksenteon ja kestävän kehityksen kannalta sovellu golfpelin kaltaiseen tarkkuuslajiin jossa myös lentopituudet ovat usein ratkaisevassa osassa.

Tämä harjoitekurssi on suunnattu aktiivisille pelaajille, jotka haluavat oppia golfpelin, tarkkuuslajin vaatimuksiin vastaavan swingitekniikan!

Harjoitteet ovat olleet selkeitä, oikeisiin asioihin keskittyviä ja ehdottomasti swingin kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta olennaisia. Niistä on ollut iso hyöty sekä oppimisen, että golflyönnin mekaniikan ymmärtämisen kannalta. Ohjeiden selkeys on mahdollistanut tehokkaamman itsenäisen harjoittelun.

SONJA HÄMÄLÄINENBodyswing, kilpapelaajien käyttämä oikea lajitekniikka on ylivoimaisesti käsiswingiä parempi monista syistä. Käsiswingin tekotavassa yleisin puute, verrattuna bodyswingiin on liian vähäinen vartalonkierto. Alkaen jo taaksekierron puutteellisesta virityksestä, vääristä asemista ja asennoista, joista on seurauksena olematonta osumaan kiertoa. Tämä taas johtaa puutteelliseen painonsiirtoon -/ ja käsivarsien koukistumiseen, ranteiden vippaamiseen, osumaan kauhomiseen. Palloa pelataan ylöspäin, joka on virhe raudoilla, osumapaineet puuttuvat, tulee hajontoja, epäpuhtaita osumia ym. Loputon noidankehä on valmis, eikä ole ihme jos edistystä ei tapahdu.

Nämä piintyneet virhesuoritukset ja karkeat puutteet eivät korjaannu pois katselemalla tai kuuntelemalla. Ei grippiä, asentoa tai pallon paikkaa säätämällä. Eikä sillä, että korjataan väkisin vain seurauksia mm. käsikoukkua. Tälläinen korjaus voi toimia pienen hetken.., mutta se koukku palaa varmasti viimeistään pelitilanteessa. Siksi pitää korjata pohjimmaista syytä, miksi käsi menee koukkuu, miksi ranne vippaa…

Jos olet pelannut käsiswingiä, ehkä jo vuosiakin, on kehoon- ja kehonosiin muodostuneet tietyt liikemallit ja lihastoiminta, sekä hermotus. Tämä tiedostamaton ”muistijälki”, lihasmuisti on myös aivojemme muistikeskuksessa joka ” käskyttää ” lihaksiamme toimimaan tietyllä, aikaisemmin opitulla tavalla.

Hyvän tekniikan perusta on hyvä vartalon KIERTO. Tehokas ja oikein suoritettu Backswing – taaksekierto, viritys- lataus ja tätä kautta myös tehokas vartalon vapautuskierto osumaan, vakio osumakäsivarsilla ja ranteiden asennolla!

Selkeät mielikuvat ja tarkka tietoisuus lajitekniikasta.

Ennen käytännön harjoituksia sinulle  esitetään, kerrotaan- ja mallinäytetään hyvin tarkasti ja ymmärrettävästi mistä asioista ja toiminnosta täydellinen Bodyswing tekniikka oikein muodostuu. Opit miltä toiminnat tuntuvat ja miksi- ja miten asiat tehdään. Oikeanlaiset mielikuvat ovat keskeisessä roolissa kun opetellaan uutta ja poisopitaan vanhaa!Näitä perusteita tulemme opettelemaan kurssilla. Harjoitepankista
YouTube kanavaltani löytyy lukuisia hartioiden ja jalkojen -/ lantion toimintaa parantavia ja tehostavia harjoitteita ja harjoituksia. Pankista löytyy myös uuden oppimiseen – ja poisoppimiseen liittyviä harjoitteita, mm. saattoharjoitukset, ranne- kuyynärkulma, käsien kiertoharjoitteet, olkapää, hartiaharjoitteet ym..


Jotta poisoppiminen – ja uuden oppiminen tapahtuisi varmuudella, todellisesti ja pysyvästi, jotta saataisiin uutta hermotusta, lihashallintaa ja aivoista poistettua vanhan liikkeen mielikuvia ja lihasmuistia, on vanha sopimaton liike poisharjoiteltava HARJOITTEILLA, OSATEHTÄVILLÄ, hitailla ja KESKITTYNEILLÄ suorituksilla.

Harjoitteiden ja harjoittelujärjestyksen, sekä henkilökohtaisen valmennuksen siivittämänä kohti parempaa kehittymistä! 

Kurssilla läpikäydään monia eri tekniikkaa parantavia harjoitteita. 1. Sidotut kädet/ setelit kainalossa 2. Kyynärpää taskuun, ranne- kyynärkulma 3. Hartiat kiertyy – pystykierto 4. Oikea polvi, oikea lonkka- vauhtia lantion kiertoon 5. Vasemman käden rysty 6. Mailasuojus- painetta palloon 7. Fred Couples 8. Jeesusteippi. 9. Näe osuma. 10. Tikkari suussa.

Linkistä voit lukea lisää Bodyswing- ja single valmennuksessa olleiden oppilaiden kommetteja :https://proturkka.com/kokemuksia-valmennuksesta/

Loppukiteytys:

Jos olet pelannut pitkään käsiswingiä ja haluat muuttaa sen hyväksi Bodyswingiksi – se ei onnistu ilman virheen poisharjoittelua!

Poisharjoittelu ei onnistu ilman oikeita harjoitteita.

Poisharjoittelu on tehtävä oikealla metodilla! (Hidas vauhti, keskity liikkeeseen, kuivaharjoitukset, videokuvaus, peiliharjoitukset, lyhyet lyönnit, ym, ym..)

Vanhasta poisoppiminen ja tilalle uuden oppiminen vaatii tarpeeksi toistoja. PALJON toistoja! Toistoja, joita voit turvallisin mielin harjoitella itsenäisesti kurssin jälkeen

KURSSIIN KUULUU:

  • VALMENNUS ( paljon henkilökohtaista )
  • HARJOITTEET
  • VIDEOANALYYSIT ( harjoitusklipit kotiin lähetettynä )

Hinnat ja Aikautaulut

Hinta: 69€ ( ei sisällä range palloja )
Kurssin kesto: 4 tuntia
.

KURSSIPÄIVÄ: Su 8.9 Klo 10-14.

Ryhmäkoko pieni, max 5 pelaajaa, jotta saisit riittävästi yksityisvalmennusta.

Varaa paikkasi valmennukseen:

Turkka Stenlund
proturkka(at)gmail.com,
P. +358 41 726 5860

Myös yksityisopetusta 60€ tunti. 2hlöä 70€ tunti.
5 kerran yksityisopetuspaketti 200€. 3 kerran valmennuspaketti 135€

Tervetuloa kursseille!

Katso YouTube kanavaltani harjoitteet ja tehtävät joita tulemme kurssilla opettelemaan ja läpikäymään. Sieltä löydät myös lukuisia fyysisiä tukitreenejä. Kanavalta löytyy lisäksi tietoa Swingteoriasta, perusteista, periaatteista ja ymmärrettävä esitys kineettisestä liikeketjusta swingissä.

youtube

Harjoite esimerkkejä:

Golf Pro, ammattigolfvalmentaja ja urheiluvalmentaja Turkka Stenlund on jäsen Suomen PGA ry:ssä vuodesta – 90. Hänellä on kokemusta golfvalmentajana lähes 30 vuotta.

Turkka on toiminut useissa isoissa  golfseuroissa päävalmentajana, Head Prona, sekä ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä golfliiton aluevalmennustoimintaa- seuravalmentajakoulutusta. Hän on  toiminut valmentajana ja golfkoulujen perustajana useassa urheiluopistossa. Hänen valmennettavia ovat olleet juniorigolfareiden lisäksi kaiken muunkin ikäisiä golfareita harrastetasolta ammattilaisiin. Tällä hetkellä Turkka toimii Meri- Teijo golfin opetuksen ja valmennuksen vastaavana, Golf Academy Turkka Stenlund, sekä Mega rangen vakituisena valmentajana.

Pohjoismaissa toimimisen lisäksi Turkka on vetänyt lukuisia pelivalmennusleirejä Etelä-Euroopan lomakohteissa kymmenkunta vuotta. Turkka on meritoitunut single valmennus tyhmien – ja Bodyswing kursseistaan ja hän on syventynyt erityisesti swingin rakentamisprosesseihin, kehittelyharjoitteisiin ja erilaisiin opetusmetodeihin.

Tarkempaa tietoa valmentajasta / CV