Useimmat pelaajat toivovat että swingi olisi vakaa, vakiintunut ja toistettava! Koko keholla suoritettu ja liikeradoiltaan tarkka. Tavoitteena on myös swingi, josta löytyvät ne tekniset elementit jotka mahdollistavat hyvän mailanpään nopeuden ja puhtaan, sekä tehokkaan osuman.

Swingiremontti on Turkka Stenlundin kehittämä kurssi, jolla eri metodeja ja harjoitteita yhdistelemällä opetetaan jokaiselle nopein ja tehokkain tapa oppia bodyswingin suoritusperiaatteet, sekä siihen liittyvät keskeiset tekniikan ydinkohdat.

Golf tuntui kuin uudelta lajilta. Osumat ja lyönti kaikkinensa parani välittömästi. Motivaatio kohosi treenaamiseen (olen aina ollut laiska harjoittelemaan). Ennen kurssia minulla oli kaksi vaihtoehtoa, saada lyöntiin tolkkua ja löytää motivaatio harjoitteluun tai lopettaa laji kokonaan. Ensimmäisen Turkan valmennuksen jälkeen päädyin ensimmäiseen vaihtoehtoon. 

Heli Salomaa

Kurssipäivät Meri-Teijo Golfissa:
TIISTAI 25.6 ja LAUANTAI 29.6. KLO 10- 17.
Kurssi sopii kaikille jo pelanneille.

Swingiremontin tärkein tavoite on opettaa sinulle Bodyswing! Kehon- ja kehon osien, sekä mailan liikkeet suorituksen eri vaiheissa. Opettaa keskeiset ydinkohdat ja niiden merkitys swingissä, sekä harjoitteet joiden avulla voit myös itse harjoitella tekniikkaasi vieläkin paremmaksi!

Miksi, mitä hyötyä bodyswingin osaamisesta on? Taustaa: Bodyswing on suoritustapa- tekniikka, jota käyttävät kaikki maailman parhaat pelaajat. Se on tekniikka johon perustuvat kaikki swingiliike- ja lyöntianalyysit. Osaamalla bodyswingin suoritusperiaatteen- vartalon liikeketjun ja siihen nivoutuvat tekniikan ydinkohdat pystyt: Vakiinnuttamaan lyöntisi, saat huomattavasti tarkemmat pallonlennot, pienemmät hajonnat, vähennät sivukierteitä, saat tarkemmat osumat ja huomattavasti paremmin hallinnassa olevan swingin. Tulet parantamaan lyöntituloksiasi ja kehityt pelaajana jatkuvasti!

HINTA 135€ /hlö Seuran jäsenet 95€/ hlö

Kurssin kesto: 7h

HINTAAN SISÄLTYY:

 • Valmennus
 • Par 3 kentän käyttö- lähipeliharjoitukset-/ peliharjoitukset.
 • Harjoitus- ( rangepallot ), rangen käyttö.
 • Tervetuloa kahvit
 • Tarvittaessa itselle videoklipit harjoittelusta/ pelaamisesta.

Ohjelma

Klo 10.00

 • Tervetuloa kurssille, kahvi, tee.
 • Golfin lajitekniikka / Bodyswing tekniikka. Periaatteet ja perusteet. Tekniikan ydinkohtien ja suorituksen tarkka läpikäynti. Mallisuoritukset, mielikuvien muodostaminen.
 • Harjoittelumetodien ja harjoittelusysteemin -/ vaiheiden läpikäynti.

Klo 10.45- 12.30

 • Henkilökohtaiset swingivideoinnit-/ ja analyysit.
 • Kehitettävien osa- alueiden kartoitus. Oppilaan painopisteet harjoittelussa.Harjoittelua erillaisin kehittelyharjoituksin.
 • Lyhyet raudat.
 • Range

Klo 12.30-13.00

 • Tauko Klubilla

Klo 13.00- 15.30

 • Swingitekniikan parantamis-/ kehittämis harjoittelu jatkuu. Henkilökohtaista ohjausta, videoanalyyseja, kohdennettua, henkilökohtaista painopisteharjoittelua erillaisin kehitysharjoittein.
 • Raudat, väyläpuut, Driveri.
 • Range

Klo 15.45 – 17.00

 • Lyöntitekniikan testausta ja pelaamista isolla kentällä. 
 • Pelilyöntien videointia ( videoklipit itselle ohjeineen )

Klo 17.00 –  Kurssin päätös.

ILMOITTAUTUMINEN: 
– Suoraan valmentajalle Turkka Stenlund/ proturkka@gmail.com, tai caddie Masterille klubin ajanvaraukseen.
– Sitovat ilm. viikkoa ennen kurssin alkua.

MAKSU:
Kurssi maksetaan kurssille saavuttaessa.
Peruutus ilmainen 1 vkoa ennen kurssin alkua, tämän jälkeen 50% kurssin hinnasta.

Myös yksityisvalmennusta 50€ tunti / hlö tai 65€ tunti / 2hlö.

Varaa paikkasi swingiremonttiin!

Turkka Stenlund
proturkka(at)gmail.com,
P. +358 41 726 5860

Opettelun vaiheet ja Bodyswingin rakentaminen

Tarvittaessa rakennamme swingin alusta loppuun asti oikein. Bodyswing tekniikalla ja harjoittelulla voit edetä pelaajana vaikka kuinka pitkälle, olit sitten aloittelija tai kilpapelaajaksi tähtäävä.

Askel 1. Mielikuva ja tietoisuus

Käymme läpi oikean lajisuorituksen, Bodyswing tekniikan ydinkohdat, kehon – ja kehon osien, sekä mailan liikeradat ja asennot swingin eri vaiheissa. Hyvän swingitekniikan periaatteet ja perusteet. Liikeketjun- ja koko kehon toiminnan syy- ja seuraussuhteet.  

Askel 2. Videokuvaus, analyysit

Kuvaamme jokaisen oppilaan suorituksen ja analysoimme mitä kehossa ja sen eri osissa tapahtuu. Mikä meni oikein ja mikä väärin. Mitkä asiat ja toiminnat vaativat poisoppisen harjoittelua ja mitkä tehostamista, sekä uuden toiminnan harjoittelua.

Askel 3. Täsmäharjoitteet

Siirrymme harjoitteluun joka perustuu syy- ja seuraussuhde periaatteeseen. Harjoittelemme ensin kehon ja sen osien liikkeitä, asentoja ja liikeratoja. Käsiharjoitteet, lantionkierto- painonsiirtoharjoitteet, ranne- kyynärkulmaharjoitteet, downswing harjoitteet jne..

Harjoittelumetodi

Harjoitusvauhti pidetään suorituksissa hitaana ja keskittyneenä, jotta poisoppiminen ja uudenoppiminen tapahtuisi mahdollisimman tehokkaasti. Kun kehonliikkeet ovat hallinnassa, keskitymme seuraavaksi mailan tarkempiin liikkeisiin, tulokulmiin, tuloratoihin ja mailan lavan asentoihin.

Askel 4. Kokonaisuoritus

Viimeinen askel on kaiken opitun kokoaminen yhteen ja sen siirtäminen kokonaissuoritukseen.  Olemme ottaneet swingin rakennuspalikat käyttöömme ja nyt yhdistämme ne kauniiksi ja toimivaksi suoritukseksi.

Tervetuloa opetukseen- kehitytään yhdessä!

Tutustu myös erilaisiin videoharjotteisiin ja fyysisiin tukitreeneihin YouTube kanavallani. Kanavalta löytyy myös tietoa Swingteoriasta, perusteista, periaatteista ja ymmärrettävä esitys kineettisestä liikeketjusta swingissä.

youtube
 • Turkka on yksi Suomen kokeneimmista ja laaja- alaisimmista golfvalmentajista
 • Toimiupseerin tutkinto- liikuntakasvatusupseeri, liikunnanohjaajan tutkinto ( Vierumäki 4v ) golfvalmentajatutkinto GVT 1. 4 eri urheilulajin seura-/ urheiluvalmentaja tutkinnot.
 • EM , SM – ja kansallista menestystä 7 eri urheilulajissa.
 • Yli 10 vuoden kokemus ulkomaan pelivalmennus toiminnasta.
 • Laaja valmennus skaala lapsista senioreihin, aloittelijoista kilpapelaajiin.
 • Erillaisten opetus-/ valmennusmetodien moniosaaja.
 • Kokenut luennoitsija ja esitelmöijä.
 • Liikunta -/ golftuotteiden rakentaja ja kehittäjä.

Golf Pro, ammattigolfvalmentaja ja urheiluvalmentaja Turkka Stenlund on jäsen Suomen PGA ry:ssä vuodesta – 90. Hänellä on kokemusta golfvalmentajana lähes 30 vuotta.

Turkka on toiminut useissa isoissa  golfseuroissa päävalmentajana, Head Prona, sekä ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä golfliiton aluevalmennustoimintaa- seuravalmentajakoulutusta. Hän on  toiminut valmentajana ja golfkoulujen perustajana useassa urheiluopistossa. Hänen valmennettavia ovat olleet juniorigolfareiden lisäksi kaiken muunkin ikäisiä golfareita harrastetasolta ammattilaisiin.

Pohjoismaissa toimimisen lisäksi Turkka on vetänyt lukuisia pelivalmennusleirejä Etelä-Euroopan lomakohteissa kymmenkunta vuotta. Turkka on syventynyt erityisesti swingin rakentamisprosessiin, kehittelyharjoitteisiin ja erilaisiin opetusmetodeihin.

Tarkempaa tietoa valmentajasta / CV

Tervetuloa kurssille!