Useimmat pelaajat toivovat että swingi olisi vakaa, vakiintunut ja toistettava! Koko keholla suoritettu ja liikeradoiltaan tarkka. Tavoitteena on myös swingi, josta löytyvät ne tekniset elementit, jotka mahdollistavat hyvän mailanpään nopeuden ja puhtaan, tehokkaan osuman.

Bodyswingin valmennuskursseilla poisopimme vanhoja virheliikkeitä, sekä käymme läpi kaikki keskeiset bodyswing tekniikan ydinkohdat. Opettelemme oikeaa- ja tehokkaampaa vartalonkäyttöä. Erityishuomiomme saa oikein suoritettu lantionkierto, painonsiirto, sekä hartioiden osumaan kierto. Unohtamatta tehokasta Backswingiä, ranne- kyynärkulmaa ja osumapainetta.

Harjoitteet ovat olleet selkeitä, oikeisiin asioihin keskittyviä ja ehdottomasti swingin kokonaisvaltaisen kehittämisen kannalta olennaisia. Niistä on ollut iso hyöty sekä oppimisen, että golflyönnin mekaniikan ymmärtämisen kannalta. Ohjeiden selkeys on mahdollistanut tehokkaamman itsenäisen harjoittelun kuin aikaisemmin. 

Sonja Hämäläinen (Singlevalmennus talvi 2018-2019)

Lue lisää talven singlevalmennuskursseilla olleiden oppilaiden kommentteja ja mielipiteitä valmennuksesta >>

Hinnat ja aikataulut:

75€/ hlö 3- tunnin kurssi.

Pienryhmät! Paljon henkilökohtaista opetusta!BODYSWING- tekniikan valmennuskurssit: Kursseja voidaan järjestää koko kesän ajan kun väh. 4 osallistujaa. Aika-/ päivä sovitaan osallistujien kesken!Lauantai 25.5. Klo 12-15. Sunnuntai 26.5. Klo 12-15.

Myös yksityisopetusta 60€ tunti. 2hlöä 70€ tunti.

5 kerran yksityisopetuspaketti 200€

Valmennuskurssien tärkein tavoite on opettaa sinulle Bodyswing! Kehon- ja kehon osien, sekä mailan liikkeet suorituksen eri vaiheissa. Opettaa keskeiset ydinkohdat ja niiden merkitys swingissä, sekä tehokkaa harjoitteet joiden avulla voit itsenäisesti harjoitella tekniikkaasi vieläkin paremmaksi

Varaa paikkasi Bodyswing opetukseen:

Turkka Stenlund
proturkka(at)gmail.com,
P. +358 41 726 5860

Oppimisen metodit ja Bodyswingin rakentaminen

Olen opettajana ja valmentajana erityisesti syventänyt tietojani ja taitojani siinä miten opetetaan ja rakennetaan hyvä Bodyswing. Ammennan lajitietouteni lisäksi paljon oppeja ja kokemuksiani monipuolisesta urheilutaustastani ja vuosien myötä kertyneestä kokemuksesta ryhmien käsittelystä ja henkilökohtaisesta valmennuksesta.

Askel 1

Käymme läpi oikean lajisuorituksen, Bodyswing tekniikan ydinkohdat, kehon – ja kehon osien, sekä mailan liikeradat ja asennot swingin eri vaiheissa. Bodyswingitekniikan periaatteet ja perusteet. Liikeketjun- ja koko kehon toiminnan syy- ja seuraussuhteet.  Luomme suorituksesta selkeän mielikuvan. Tämä vaihe on äärimmäisen tärkeä käytännön tehtävien oppimisen kannalta!

Askel 2

Kuvaamme jokaisen oppilaan suorituksen ja analysoimme mitä kehossa ja sen eri osissa tapahtuu. Mikä meni oikein ja mikä väärin. Mitkä asiat ja toiminnat vaativat poisoppisen harjoittelua. Selvitämme mitä liikkeitä ja asentoja pitäisi toteuttaa, jotta mailan liike kulkisi optimaalisella liikeradalla ja osuisi palloon oikeassa asennossa ja tulokulmassa. Miten kehon ja käsien pitäisi liikkua, jotta maila liikkuisi maalilinjaan tarkasti ja tehokkaasti. Tässä vaiheessa opit-/ näet myös miten suoritustasi analysoidaan.

Askel 3

Siirrymme harjoitteluun joka perustuu syy- ja seuraussuhde periaatteeseen. Harjoittelemme ensin kehon kiertoliikettä- ja sen mukana kulkevien käsien liikettä ja asentoja- sekä liikerataa-/ asemaa. Keskitymme osaharjoitteina Käsiharjoitteisiin, lantionkierto-/ painonsiirtoharjoitteisiin, osumapaineen muodostamiseen, ranne- kyynärkulmaharjoitteisiin, downswing – ja Backswing harjoitteisiin jne.

Harjoitusvauhti pidetään suorituksissa hitaana ja keskittyneenä, jotta poisoppiminen ja uudenoppiminen tapahtuisi mahdollisimman tehokkaasti. Kun kehonliikkeet ovat hallinnassa, keskitymme seuraavaksi mailan tarkempiin liikkeisiin, tulokulmiin- ja ratoihin-/ lavan asentoihin.

Tässä vaiheessa opetus on henkilökohtaista ja yksilöllistä. Jokaisella omat harjoitus-/ harjoittelupainotuksensa

Askel 4

Viimeinen askel on kaiken opitun kokoaminen yhteen ja sen siirtäminen kokonaissuoritukseen.  Olemme ottaneet swingin rakennuspalikat käyttöömme ja nyt yhdistämme ne toimivaksi suoritukseksi! Harjoittelemme swingiä aluksi lyhyillä raudoilla ja lopuksi keskitymme Driveri swingiin!

Tervetuloa kursseille!

Kannattaa katsoa myös harjoitteet ja tehtävät joita tulemme kurssilla opettelemaan – ja läpikäymään. Sieltä löytyy myös lukuisia fyysisiä tukitreenejä. YouTube kanavallani. Kanavalta löytyy lisäksi tietoa Swingteoriasta, perusteista, periaatteista ja ymmärrettävä esitys kineettisestä liikeketjusta swingissä.

youtube


Golf Pro, ammattigolfvalmentaja ja urheiluvalmentaja Turkka Stenlund on jäsen Suomen PGA ry:ssä vuodesta – 90. Hänellä on kokemusta golfvalmentajana lähes 30 vuotta.

Turkka on toiminut useissa isoissa  golfseuroissa päävalmentajana, Head Prona, sekä ollut mukana kehittämässä urheilulukio- sekä golfliiton aluevalmennustoimintaa- seuravalmentajakoulutusta. Hän on  toiminut valmentajana ja golfkoulujen perustajana useassa urheiluopistossa. Hänen valmennettavia ovat olleet juniorigolfareiden lisäksi kaiken muunkin ikäisiä golfareita harrastetasolta ammattilaisiin. Tällä hetkellä Turkka toimii Meri- Teijo golfin opetuksen ja valmennuksen vastaavana, Golf Academy Turkka Stenlund, sekä klubi Prona.

Pohjoismaissa toimimisen lisäksi Turkka on vetänyt lukuisia pelivalmennusleirejä Etelä-Euroopan lomakohteissa kymmenkunta vuotta. Turkka on syventynyt erityisesti swingin rakentamisprosessiin, kehittelyharjoitteisiin ja erilaisiin opetusmetodeihin.

Tarkempaa tietoa valmentajasta / CV

Tervetuloa kurssille!