Kaikki golfin pelaajat tietävät, että tekniikan muutosprosessi on haastava tehtävä.
Tekniikkaa parantaessamme tai muuttaessamme, joudumme puuttumaan moniin tilanteisiin ja asioihin. Mielikuviin, uskomuksiin, tuntemuksiin, liikkuvuuteen, kehon liikkeisiin, liikeratoihin, asentoihin sekä tutustumaan uusiin lihaksiin ja hermotuksiin..

Tartutaan siis yhdessä tekniikkaan talvitreeneissä! Laitetaan kehosi ojennukseen ja lähdetään treenaamaan tosimielessä kohti parempaa pelisuoritusta. Jos haluat aidosti kehittyä pelaajana ja lopettaa samojen virheiden ikuisen toistamisen, on talvitreenaus sinua varten. Tänä talvena otetaan swingisi haltuun ja nostetaan pelaamisesi uuteen lentoon.

” Kun kehosi osaa, mailakin tottelee ”

Talvitreenikausi starttaa 13.11. kanssani Planmeca Golf Areenalla Helsingissä.

Kursseja myös suositussa Season golfissa Espoossa. http://seasongolf.fi. Kurssit sunnuntaisin 18.11. alkaen. Ryhmäkoko max. 6 pelaajaa. Harjoitusaika 1.30h. Kurssikerrat 10 kpl.  Hinta 400€  ( jos sinulle jää rästitunteja voit ne korvata ne toisessa ryhmässä tai yksityistunteina kevään aikana ) Valmennuskausi on 18.11- 30.4. Tältä ajanjaksolta tulemme löytämään kaikille sopivat ryhmäharjoitus aikataulut.

Ota yhteyttä ja kerro aikataulutoiveesi, minä sunnuntaina ja mihin aikaan voisit aloittaa kurssin. puh. 0417265860 tai proturkka@gmail.com

Aikatauluvaihtoehdot esim: klo 10-11.30 tai 11.30- 13.  tai klo 14- 15.30 tai klo 15.30- 17.00 / Season golf

 

Ilmoittaudu mukaan treenaamaan!   Planmeca areena

Katso valmentajan esittely :

CV Turkka Stenlund – Lisää tietoa valmentajasta

 

Miksi treenata talvellakin?

Useimpien pelaajien unelmissa on teknisesti hyvä ja toistettavan vakaa suoritus. Haaveissa voi myös olla monipuolinen lyöntivalikoima ja eri mailojen hallinta. Tai tarkkojen pienten yksityiskohtien mestarointi mikä tuottaa hyviä lyöntituloksia.

Hyvään tekniikkaan ei ole oikopolkuja vaan se vaatii paljon työtä ja tuskanhikeä. Jos todella haluat nostaa pelaamisesi uudelle tasolle, talviharjoittelu on parasta aikaa siihen. Mehevänä palkintona on työn hedelmistä nauttiminen kesällä sujuvamman pelin parissa pallon lentäessä puhtaasti, tarkasti ja pitkälle.

Treeneissä hienohiotaan teknistä osaamista ja keskitytään intensiivisesti kehon eri liikkeisiin.

Varsinkin vääristä liikkeistä poisoppiminen vaatii paljon aikaa ja ongelmakohtiin keskittynyttä harjoittelua. Keskittyminen puhtaasti liikkeeseen on helpompaa, kun tuloksenteko ei vie huomiota kuten kesällä.

Tärkeää on asettaa itsellesi tavoite ensi kesän peleihin. Pitkin talvea saavutettavat välitavoitteet auttavat jaksamisen ja innostuksen ylläpitämisessä. Tavoitteet asetetaan henkilökohtaisten tarpeittesi mukaisiksi. Miten olisi pelikunnon ylläpitäminen, swingin vakiinnuttaminen, driverin tai jopa kaikkien mailojen parempi hallinta, lyöntivalikoiman kasvattaminen, osumapaineen tai spinnin lisääminen, lyöntiratojen korjaaminen…?

Talven aikana haemme oikeat liikkeet ja liikeradat, asennot ja asemat. Teemme toistoja, toistoja ja vielä kerran toistoja, jotta saamme kokonaisuudet syöpymään syvälle lihasmuistiin ja hermostoon ja muuttumaan lopulta automaattiseksi osaksi kehonhallintaa. Golftekniikka tarkoittaa yksinkertaisesti kehonhallintaa, jota kautta hallitsemme mailan liikettä ja tiedämme jo ennakkoon, miten maila tulee palloon osumaan.

” Golf on tarkkuuspeli, jota tekniikka hallitsee.  Hyvässä ohjauksessa ja tavoitteellisessa harjoittelussa toistojen ei tarvitse olla tylsää puurtamista, vaan silmiä avaavia oivalluksia ja onnistumisen hetkiä.”

Alkutalvi kannattaa käyttää uusien asioiden ja  harjoitteiden oppimiseen ja lopputalvi niiden kunnolliseen sisäistämiseen, kokonaisuorituksen hallintaan ja eri mailojen sisäänajoon ja haltuunottoon. Kaiken aikaa tämän rinnalla kulkee fyysinen harjoittelu, joka edistää huomattavasti goltekniikan oppimista.

Golf

Mitä talvitreeneissä tapahtuu?

Avainkohtia:

 • Opetuksen yhteydessä käytetään paljon videokuvausta, joten näet heti oman toimintasi ja pystyt välittömästi korjaamaan suoritustasi.
 • Opetuksessa on runsaasti kädestä pitäen ohjausta.
 • Jokaisen harjoituksen jälkeen saat henkilökohtaiset kotiläksysi.
 • Tasaisin väliajoin käyt lyöntianalysaattorissa (Trackmann) tekemässä lyöntitestin. Testitulosten perusteella harjoituksia hiotaan vielä pidemmälle.
 • Tekniikkaharjoitusten lomassa on myös mielekkäitä taitavuutta testaavia kilpailuja.
 • Pitempiin harjoituskokonaisuuksiin ( 10x, 15x, 20x ) kuuluvat myös lähipelaamisen eri tekniikat.
 • Jos haluat myös lihaskunto- ja liikkuvuusohjelman, se on mahdollista erillisen sopimuksen mukaan.
 • Kaikki oppilaat saavat omakseen – jo ennen kurssin alkua videopaketit jotka käsittelevät swingteoriaa, perusteita, periaatteita sekä pallon lentolakeja.

Kaikki oppilaat, jotka ottavat min. 10x harjoituspaketit, saavat seuraavan kesän opetuksista -10% alennuksen.

Huom. Jos sinulle jää kursseista rästitunteja saat korvattua ne vaikka yksityistunteina keväällä!

Alkukartoituksessa selvitämme yhdessä ongelmakohdat, joiden pohjalta teemme henkilökohtaisen kehitysharjoiteohjelmasi. Syy-seuraussuhde menetelmällä keskitymme löytämään syyt, joista hidasteet pelissäsi johtuvat. Esim. jos käsivarret menevät osumassa koukkuun ja ranne vippaa ylös, on syynä usein ennen osumaa ranne- kyynärkulma aukeaminen, mikä taas johtuu väärästä lantionkierrosta.

YouTube Kanavallani myös lukuisia golfin kehitysharjoitteita ja fyysisiä tukiharjoitteita. Venyttelyitä, liikkuvuus- ja lihaskuntoharjoituksia. Käy katsomassa ja valitse itsellesi sopiva kombinaatio. Paina kuvakkeessa olevaa punaista nuolta niin pääset kanavalle! Kannattaa katsoa!

youtube

Talven edetessä seuraamme kehitystäsi jatkuvasti eri osa-alueilla. Harjoittelun keskiössä ovat säännöllisyys,  kehitysharjoitteet – golftekniikka, fyysinen harjoittelu, testit sekä välitön palaute.

”Talvitreeni vaatii sitoutumista ja tiukkaa keskittymistä – pallo kerrallaan eteenpäin kohti asetettua tavoitetta ja parempaa kokonaisuutta.”

golfer blowing in the ball
Ei tehdä asioista liian vaikeita!

Tekniikan ja pelin oppimisen kulku

Oman kohta 30-vuotisen opetuskokemukseni perusteella kaikkein varmin ja toimivin tapa on pilkkoa liikkeet ja harjoitteet sopivan pieniksi osiksi. Harjoitukset tehdään selkeästi ja johdonmukaisesti. Pienestä hitaasta liikkeestä edetään kohti isoa täyden swingin toimintaa.

”Näennäisesti helpolta näyttävät asiat voivat olla hyvinkin vaikeita omaksua ilman ohjattua ja tavoitteellista harjoittelua.”

Pelin sujumisen kannalta on tärkeää ymmärtää tekniikan perusteet, aina swingiteoriasta pallon lentolakeihin. Liikesuoritus pitää omaksua myös teoriassa jo paljon ennen kuin pallo tulee mukaan kuvioihin. Kuivaharjoittelua ei voi koskaan tehdä liikaa. Teorian ymmärtäminen auttaa huomattavasti käytännön tehtävien omaksumista. Se tehostaa harjoittelua ja auttaa käsittämään, miksi mitäkin harjoitetta tehdään ja mihin sillä pyritään.

Ensin tulisi opetella keskeisimmät 10-15 kehitysharjoitetta. Harjoitteissa pyritään kohdentamaan keskittyminen juuri siihen kohtaan kehoa tai kehonosaa,  joka on parantamisen eli  kehityksen kohteena.

” Harjoituksen oppimisen teho perustuu pitkälti keskittymisellä ohjattuun lihashallintaan ja -muistiin, joka syntyy vain riittävällä toistolla.”

Kun täsmäharjoitteita tehdään tiettyyn kehonosaan keskittyen sopivan hitaalla vauhdilla valvotusti oikealla liikeradalla, on mahdollista saada swingi rakennettua erittäin hyväksi kohtuullisen aikajakson sisällä. Jos kyseessä on iso muutos eli jo väärinopitun poisoppiminen, vaatii se aina enemmän aikaa, suurempia toistomääriä, reilusti enemmän kuivaharjoittelua sekä kontrolloitua palloharjoittelua. Alussa kaikki liikkeet sovitetaan hyvin hidasvauhtiseksi, josta asteittain lähdetään nopeuttamaan liikettä.

Tärkeää on opetella näkemään ja tuntemaan oma suorituksensa. Miltä tuntuu ja näyttää virheellinen suoritus? Entä miltä tuntuu se oikea liike, jota kohti pyritään? Poisoppiminen vääristä tavoista ja mielikuvista voi olla tuskainen prosessi, mutta siihen panostettu aika korvaa itsensä monin kerroin takaisin.

Fyysinen harjoittelu

Täydellisessä tekniikan hallinnassa täytyy ottaa huomioon myös fyysinen tukiharjoittelu. Kokonaisvaltaisessa kehonhallinnassa avainasemassa ovat myös koordinaatio, lihashallinta, venyttely, tasapaino, elastisuus. Juuri tämä tekee golfista täydellisen lajin, jossa mieli ja keho yhdistyvät.

”Liikesarjan  eli kineettinsen ketjun oppimisessa ja hallinnassa tarvitaan hyvää lihashallintaa- kehonhallintaa ja koordinaatiokykyä”

Ottaessasi fyysisen harjoittelun osaksi tekniikkaharjoitteluohjelmaasi kehityt nopeammin. Fyysiseen harjoitteluun saat lisätukea Youtube kanavani videoilta, joissa näytän helppoja kotona tehtäviä harjoituksia. Ota videoiden vinkit mukaan arkirutiineihisi kohti parempaa fysiikkaa.

Sitoutuneille treenaajille jotka osallistuvat min. 10x talvitreeneihin, annan vielä kattavamman paketin videotreenejä, joiden avulla kehität edelleen omaa osaamistasi.

 

Onneen ei ole oikotietä, mutta se pitkä polku yhdessä kehittyen voi johtaa huimiin tuloksiin. Tavataan talvitreeneissä!

Golf

Hinnat

Nopean varaajan etu – 15 % paketin hinnasta jos varaat 30.10. mennessä. 

 • 3 x ryhmäopetuspaketti. Hinta: 150€ hlö
 • 5 x ryhmäopetuspaketti. Hinta: 225€ hlö
 • 10 x ryhmäopetuspaketti. Hinta: 400€ hlö
 • 15 x ryhmäopetuspaketti. Hinta: 525€ hlö
 • 20 x ryhmäopetuspaketti. Hinta: 600€ hlö

Ryhmäkoko max. 4 pelaajaa/ ryhmä / harjoituskerta.
Kurssien hintaan sisältyy pallot!

YKSITYISOPETUS
Tunti ( 60 min ) hinta: 70€
2 Tuntia 60€/ kerta
3 Tuntia 55€/ kerta
5. Tuntia 50€ / kerta

Tunti kahdelle 80€
2 Tuntia 70€ / kerta
3 Tuntia 65€/ kerta
5. Tuntia 60€ / kerta

Harjoituspallot kuuluvat kurssien hintaan!
Yksityisopetuksessa oppilas maksaa paikkamaksun johon sisältyy pallot.

Kurssi maksetaan viikkoa ennen aloituskertaa tai ensimmäisen treenikerran yhteydessä.

Huom. Jos sinulle jää ns.rästitunteja kurssilta saat korvattua ne vaikka yksityistunteina keväällä!

Ilmoittautuminen

 • Talvitreenien valmennuskausi alkaa 13.11.2018 ja päättyy 30.4.2019.
  Voit aloittaa kurssin minä tahansa harjoituspäivänä koko valmennuskauden ajan.
 • Ilmoittaudu kurssille alla olevalla lomakkeella, tai puhelimitse 041 726 5860 tai sähköpostitse: proturkka (at) gmail.com.
 • Valitse haluamasi treenikerrat ja aloituspäivämäärä. Ilmoita myös aikataulutoiveesi- harjoituksen kellonaika. Olen yhteydessä sinuun ja voimme sopia lopputreenikalenterisi yhdessä.
 • Harjoitusajat: tiistaisin ja torstaisin: klo 17-18, 18-19, 19-20. Lauantaisin: klo 12-13, 13-14, 14-15.
 • Senioreiden aamutreenit alkaen 19.11 klo 9-10 tai 10-11 jos ryhmä, väh.6 pelaajaa.
 • Kun ilmoittaudut Season golfiin ilmoittaudu suoraan: proturkka@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


CV Turkka Stenlund – Lisää tietoa valmentajasta

PGA

logo